dijous, 1 de maig del 2008

3a Setmana: TOT A PUNT PER COMENÇAR!!!

Doncs sí, demà ja anem al museu del cinema i dilluns ja comencem a posar en pràctica el nostre projecte (esperem que surti bé!!!). De moment està tot preparat (ho vam acabar ahir a Arts Plàstiques i avui a casa una miqueta també...), i aquest és el resultat final del material que farem servir en la primera sessió, la introductòria:

Foto: Material que farem servir el 1r dia acabat (Déu ni do!)


Hem retallat i enganxat molt, com boges, però ha valgut la pena. Hi ha 2 tipus de jocs d'ilusió òptica (a l'esquerra de la foto, el de l'ocell i la gàbia i, a la dreta, el del cavall i el genet) i la llibreteta aquella on hi ha dibuixos d'un home amb les cames en diferents posicions que, si passes els fulls ràpid, veus com córrer.
També hem pensat que podríem gravar una mica el procés de com va tot a més a més dels vídeos dels nens. El més important i maco de veure, a més a més del resultat final, és veure com s'ha arribat a fer tot el que han fet (i segur que els hi fa molta ilusió veure-ho ells després també!).
-
A més a més d'acabar tot el material, també hem pensat per sobre com podríem explicar tot el que volem dir en la primera sessió introductòria. El que farem és explicar una història perquè els nens s'enganxin més i acabin disfrutant molt tot el procés (com es comença és molt important! Si no els agrada al principi ja no et seguiran...en canvi si els atrapes només començar acabaran amb un gran record de tot el que han pogut veure i fer! Ja ho diuen...un bon principi és un gran final!!!). Us posaré un exemple de la història inventada pel joc òptic de la gàbia i l'ocell (que és amb la que començarem):
  • Direm que hem anat allà perquè necessitem ajuda. Un amic nostre té una mascota a casa seva, un ocell. Expliquem que el nostre amic tenia el seu ocell en una casa molt maca (ensenyem la gàbia), però que des de fa uns dies que està molt trist perquè no sap on és. Es va deixar la porta de la gàbia oberta i l'ocell se'n va anar volant... Ara el nostre amic no sap què fer perquè l'ocell, el seu gran amic, torni a casa. Els hi ensenyarem el taumatrop, i els direm que l'ha fet el nostre amic per poder veure l'ocell, i després ja els explicarem perquè passa tot això.
Què us sembla? Anirà bé això o què? ^^
-
En fi... espero que tanta feina doni un molt bon resultat!!! Nosaltres ens ho pensem passar molt bé (i suposem que, si nosatres ho fem amb ganes i sabem com captar la seva atenció i tal, ells encara ho disfrutaran igual, o més que nosaltres!).
-
-
FINS LA PRÒXIMA!!!
(que ja serà quan haguem fet la 1a sessió...!!!)