dimecres, 9 d’abril del 2008

1a Setmana: COMENÇA LA PROJECCIÓ!

Doncs sí senyor, comença la projecció del nostre projecte! I de què va el nostre projecte? Doncs bé, el nostre grup ha decidit fer-lo sobre el món de l'audiovisual (més concretament del cinema). Per què hem triat el cinema? Doncs perquè totes tenim en comú que ens agrada molt i teníem molt clar que el volíem fer però... com? Com es pot treballar el cinema amb infantil? Pensant pensant, al final hem tret la nostre definició del projecte. Aquí teniu l' "avanç informatiu"!!!
Tenim pensat fer un projecte d'unes 4 sessions que anirien muntades de la següent manera:
  • 1a Sessió: Introduiríem el món del cinema als infants (Han anat mai al cinema? Què en saben? etc.) i després els faríem fer petits tallers. La nostra idea en aquest primer dia és que s'ho passin bé i experimentin en diferents racons alguns materials del cinema o com s'arriba a fer el moviment dintre la càmera, etc. (tindríem, entre d'altres, el típic joc òptics de "com posar l'ocell dins la gàbia" i una variant amb un cavall i un genet que el monta, les llibretetes aquelles que si es passen ràpid veus com es mou el que hi ha dibuixat com si es realitzés una acció, faríem també jocs amb ombres,...).
  • 2a Sessió i 3a Sessió: En aquestes dues sessions és on faríem petits grups dintre la classe (potser grups de 4 o 5). Entre tots, inventaríem una breu història (nosaltres els guiaríem una mica, però la qüestió és que ells creïn i produeixin) i després els faríem fer una petita animació (amb dibuixos fets per ells per fer els decorats, figures de plastelina o retalls d'animals i persones enganxats a escuradents per fer personatges, etc.). Gravaríem la història que han proposat en vídeo primer, i després quan la passéssim a l'ordinador els nens podríen afegir-hi la veu per explicar la història sobre del que s'ha gravat. Així, muntarien el seu vídeo.
  • 4a Sessió: Els nens podríen veure el resultat final del que han fet i comentar què els ha semblat l'activitat proposada, què han aprés, si s'ho han passat bé i els ha agradat o no, per què, ... Finament, també donaríem a cada nen un DVD amb els vídeos creats per tots els grups de la classe perquè se l'emportéssin a casa i el poguessin ensenyar a la família i quedar-se'l de record, juntament amb les 2 joguines òptiques de la 1a sessió.

Bé, aquesta és la nostra idea del projecte que ens hem proposat fer sobre cinema en una aula d'infantil. Tot i que potser no està gaire desenvolupat de moment (no hem desenvolupat les activitats pas per pas, etc.), pensem que és molt interessant treballar aquest tema de l'audiovisual amb els infants, ja que és el món que els envolta. Dia a dia els infants es troben rodejats de tecnologies i suports audiovisuals i, per això, creiem que ho hem de treballar.

Però, i els objectius que ens proposem, quins són? Doncs aquests!:

  • Apropar el món de l'audiovisual (concretament del cinema i l'animació) als infants
  • Que els nens sàpiguen treballar en grup: molts cops segur que heu vist el típic nen que està allà assegut a la taula jugant amb alguna cosa tot sol i només que el nen del costat el toqui o intenti agafar alguna cosa que té ell reacciona cridant, plorant i pegant l'altre. Així, d'aquesta manera, es treballa la cooperació i la col·laboració entre infants i es fomenta la bona convivència entre ells. A més a més, també han d'aprendre a cedir. Per exemple, si dos nens tenen una idea diferent, han d'intentar arribar a un acord (poden triar una de les dues idees, barrejar aquestes i treue'n una de nova,... però al cap i a la fi, han de negociar per posar-se d'acord).
  • Crear/produir: Amb aquesta activitat el que es pretén també és deixar volar la imaginació dels infants i que alliberin les seves idees, sensacions, ... que treguin tot el que tenen dintre el seu cap i que creïn les seves pròpies històries i les produeixin, que les portin a la pràctica.
  • Que aprenguin jugant: L'etapa d'infantil és molt important en el sentit que és en aquesta etapa quan l'infant mostra el major interés per les coses, per aprendre i descobrir el món. És per això que els hem de motivar perquè continuïn ilusionats amb la idea de l'aprenentatge i, per això, cal fer-ho de manera divertida. El joc és un bon recurs per explicar als nens allò que vols que adquireixin, però sobretot és bo perquè, millor que escoltar, per aprendre és millor actuar.

1 comentari:

Irene ha dit...

Ja us he linkat!

Què bé pinta això del cinema...

Apa, nanit!